Arendonk Zingt, Swingt en ... Plast

Arendonk - Het gratis festival Arendonk Zingt en Swingt is op 16 en 17 mei aan de zevende editie toe. In grote lijnen wordt de succesformule behouden: vrijdagavond een zangfestijn voor volwassenen, zaterdagnamiddag zijn de kinderen baas en ’s avonds treden vier bekende rockbands op en zijn er dj-sets. Verder heeft het festival nog enkele verrassingen in petto.

Als we de sfeer opsnuiven tijdens de algemene repetitie van de zangkoren valt de eerste nieuwigheid al meteen op. Zowel bij de kidskoren als bij het volwassenkoor wordt voor een groot deel de CD-muziek afgezet. De crème de la crème van de muziekscène uit Arendonk en buurgemeenten zorgt nu voor livebegeleiding van de bekende meezingers.

“We proberen elk jaar het programma voller en completer te maken”, vertelt Sim Helsen. “Naast de muziek is er meer randanimatie en voor het eerst een speciale bierenbar. Daar worden vijftien verschillende bieren geserveerd. En voor het geval het slecht weer is, groeide de festivaltent dit jaar met vijf meter.”

Place to pee

Er wordt op het Arendonkse openluchtfestival ook een heuse topact in première voorgesteld. Niet de band De Mens die in Arendonk haar vijftienjarig jubileum viert, maar de PlaceToPee. Dat interactieve toilet raakte bekend tijdens het één-programma De bedenkers en wordt tijdens Arendonk Zingt voor het eerst uitgetest door het grote publiek. Het urinoir is uitgerust met sensoren en een beeldscherm. Het toilet detecteert exact in welke richting een persoon plast, waardoor het mogelijk wordt om spelletjes te spelen.

“Maar we houden er ook een uriquête mee”, zegt Sim Helsen. “Al plassend kunnen de bezoekers hun mening geven over bepaalde thema’s. Welke vragen het worden, weten we nog niet, maar volgende stelling was alvast een geslaagde test: Wat is het gemakkelijkst te splitsen? BHV of een atoom?”

Dirk STERCKX
www.arendonkzingt.be

Programma in vogelvlucht
4 16 mei (19u-01u) Arendonk Zingt : T.A.P. - Vane – Eddy & De Schellekens – Guido Belcanto
4 17 mei (13.30u-17u) Junior Zingt : Maizis - kinderdisco Zwanzibar
4 17 mei (16u–19u) Primus stage: JC Holmes – App&Dex – Rufio – DJ Crimi
4 17 mei (19u–0.30u) West Stage: Apollo Creed – Mint – De Heideroosjes – De Mens
4 17 mei (16–19u) East Stage: Laston & Geo – Marco Bailey – Christophe Lambrecht
Het evenement is gratis en vindt plaats op de bemdweide in de Diepenbeemd. De opbrengst gaat naar de plaatselijke Chiro en de Vlaamse liga voor gehandicapten sport (VLG).
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio