Stabroek tapt ’n Broekske

Bierliefhebbers in Stabroek en omgeving kunnen opgetogen zijn. Ter gelegenheid van de 750-jarige verjaardag van de poldergemeente stelde het feestcomité een eigen blond biertje voor: ’n Broekske.

Onder een stralende lentezon zakte heel wat volk af naar drankencentrale Vandermolen aan de Torenseweg. Daar werd zaterdag ’n Broekske voorgesteld, meteen het eerste Stabroekse bier dat in het glas stroomt. Niet zomaar een glas, want het Stabroeks bier wordt geserveerd in een speciaal kelkglas versierd met een aangepast logo waarop een boerenpaard staat afgebeeld, dat keurig is getooid met een blauwe broek.

“We hebben al een feestwijn ter gelegenheid van de historische 750ste verjaardag en nu komt er nog een blond biertje bij”, zegt Tom Cleiren van het feestcomité 750 jaar Stabroek. De meesten die het nieuwe bier proefden, waren het roerend eens met Toms bieruitleg. “’n Broekske heeft een subtiele bitterheid die wordt bekomen door een mengeling van de beste hopsoorten, kandijsuiker en gemalen natuurlijke smaakstoffen. Het geheel heeft een frisse afdronk en een fruitige nasmaak.”

'n Broekske wordt gebrouwen door brasserie Lefebre uit Quenast, vlak over de taalgrens bij Halle-Brussel. Het is een bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6 graden, dat niet op de fles hergist. Nu is het nog alleen te verkrijgen bij drankenservice Vandermolen.

Christophe Vandermolen: “Binnenkort is het Stabroekse bier wellicht ook te vinden in de meeste Stabroekse warenhuizen en in de Spar in Nederlands Putte. We willen leveren aan alle cafés en verkooppunten die ’n Broekske willen tappen of verkopen.”Erik VANDEWALLE

www.750jaarstabroek.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio