KK Malle verrast topfavoriet Forcom Antwerpen

Niet topfavoriet Forcom Antwerpen, maar underdog KK Malle pakte donderdagavond de Beker van België Futsal in de Eburons Dome van Tongeren.

fbaeten

BR>

Gesteund door een meute enthousiaste supporters liet een clever zaalvoetballend Malle een ondermaats Antwerpen niet in de wedstrijd komen. Uiteindelijk won Malle met niet eens overdreven 2-5- cijfers.

“Dit is de verdienste van de hele ploeg”, oordeelde Malledoelman Birger Maes, die zelf op een puike wedstrijd kon terugblikken en met enkele schitterende reddingen net voor en net na de rust zijn ploeg overeind hield. “Door het goede gemotiveerde spel van mijn maats groeide ik in de wedstrijd en dan kun je natuurlijk altijd iets meer”, bleef hij bescheiden over zijn prestatie. “Vooral Kurt Gessner bewees nog maar eens zijn waarde voor deze ploeg. Die man is van goudwaarde voor een ploeg als de onze. De manier dat hij onze verdediging organiseerde was af. Dan is het niet moeilijk om je als doelman in de kijker te spelen.

Belmans

Dit is ook een pluim op de hoed van trainer Frank Belmans. De laatste weken werd er alleen naar deze finale toegewerkt. Alles heeft hij er aan gedaan om ons klaar te stomen. Het resultaat was er naar. Hier stond een gretige ploeg op het veld die er alles aan wilde doen om de beker te pakken.”

Vastgoed

Jobs in de regio