Nicolas Lombaerts ziet Zenit favoriet Bayern vernederen

Nicolas Lombaerts ziet Zenit favoriet Bayern vernederen

Nicolas Lombaerts ziet Zenit favoriet Bayern vernederen

Print
Zenit Sint-Petersburg heeft het grote Bayern München gisteren de pandoering van zijn leven bezorgd. In de halve finale van de UEFA Cup won het met 4-0 nadat in Beieren 1-1 werd gelijkgespeeld. “Ik had nooit gedacht dat het zo vlot zou gaan”, aldus de geblesseerde Nicolas Lombaerts. Daniel Van Buyten bleef bij Bayern 90 minuten op de bank.

Nochtans hadden de Duitsers recht op een snelle voorsprong, maar Klose verprutste in de openingsminuut al een fraaie kans. Weinig later voerde Lucio een onnodige charge uit op Pogrebnyak, die de vrijschop zelf haarfijn voorbij Kahn borstelde. Het sein voor een geduldig Zenit om de score nog voor de pauze verder op te drijven via Zyrianov. Na rust kwamen de Russen niet meer in de problemen en liepen via Fayzulin en topschutter Pogrebnyak zelfs nog verder uit.

"Met twee vingers in de neus"

“Ik had nooit gedacht dat het zo vlot zou gaan”, lacht Nicolas Lombaerts, die in België revalideert na een knieoperatie. “Natuurlijk is de uitslag ook voor mij een verrassing want we stonden niet eens op ons sterkst. Toch wonnen we met twee vingers in de neus, dat bewijst dat we een heel goede ploeg hebben. Dit moet een serieuze klap zijn voor Bayern. Ons geeft het hoop op winst in Manchester.”

Dubbel gevoel

Lombaerts zat gisterenavond met een dubbel gevoel. “Natuurlijk ben ik heel blij, maar anderzijds is het heel pijnlijk om die finale te missen. De kans dat ik nog eens in een Europese finale zal staan, is klein. Anderzijds speelde ik toch in de helft van de wedstrijden mee zodat ik ook mijn bijdrage geleverd heb.”

Meer sportnieuws