Lauryssens zet Al Pacino in hoofdrol nieuwe thriller

Terwijl Hollywood zich opmaakt voor de verfilming van zijn boek Dali & I, werkt de Antwerpse schrijver Stan Lauryssens aan een nieuw boek dat voorjaar 2009 moet verschijnen: Bloedrozen ofte The Dali Killings. Acteur Al Pacino krijgt er meteen een rol in toebedeeld

wverhaert

Het gaat voortreffelijk met Dalidarling Stan Lauryssens. Dali & I dat vanaf juli wordt verfilmd met Al Pacino in de hoofdrol verschijnt in juni in Spanje. Deze week liggen ook de Tsjechische en Slowaakse uitgave in de boekhandel volgens de auteur. Niet vreemd dus dat zijn nieuwe thriller een link heeft met de Spaanse surrealist.

Lauryssens: “Bloedrozen, in Engelse vertaling The Dali Killings wordt een internationale intrige gebaseerd op echt politieonderzoek met echt gebeurde moorden en met een Antwerpse politiecommissaris. Net als in de film speelt Pacino een hoofdrol in mijn nieuwe boek."

Beeldmooie meisjes

Lauryssens lost al de hoofdlijnen van het verhaal: "Tussen Barcelona en Perpignan worden enkele beeldmooie meisjes vermoord en op gruwelijke wijze verminkt... precies zoals afgebeeld op schilderijen van Salvador Dalí. Tegelijk zijn in de streek opnamen aan de gang voor een internationale Hollywood- productie over Salvador Dalí, met Al Pacino in de hoofdrol. Is er een verband tussen de Dalí-moorden en de glamourwereld van Hollywood?"

Sequel

"Ook mijn Zweedse en New Yorkse book agent gaan er meteen mee aan de slag", aldus Stan. "Mijn buitenlandse uitgevers willen ten laatste volgend jaar een nieuw boek. Mijn Zweedse agent noemt de nieuwe roman al Dalí & I: The Sequel. Niet slecht gezien...”

Nu in het nieuws