Marco Laenens riskeert zes maanden met uitstel

OCMW-raadslid Marco Laenens (Open VLD) riskeert voor schriftvervalsing zes maanden met uitstel en 1375 euro boete. Volgens het parket moest hij beseffen dat er iets niet klopte toen hij in 2001 voor een spotprijs een firma voor binnenscheepvaart overnam. Naar aanleiding van het gerechtelijk onderzoek gaf Laenens zijn ontslag als OCMW-ondervoorzitter.

Marco Laenens besloot samen met zijn toenmalige vrouw, Elisabeth t.W., te investeren in de binnenscheepvaart. Daartoe namen ze, via tussenpersoon John V., de firma Kwalivo van Albert C. over, waarvoor ze slechts 6200 euro zouden hebben betaald. Volgens de vorige eigenaar was zijn firma schuldenvrij en hij beschikte over de nodige vergunningen voor de binnenscheepvaart.

68.000 euro te goed

Plots legde John V. boekhoudkundige stukken voor waaruit bleek dat de nieuwe eigenaars, Marco Laenens en zijn ex nog 68.000 euro te goed hadden van een openstaande vordering. Voor de burgerlijke rechtbank bekwam Marco Laenens in juni 2003 dat geld, maar Albert C. voelde zich opgelicht en diende klacht in wegens schriftvervalsing. Die zaak werd woensdag behandeld.

Marco Laenens en zijn ex riskeren zes maanden met uitstel en 1375 euro boete.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio