Bouw jeugdherberg Antwerpen gaat verder

De bouw van de jeugdherberg aan de Bogaardestraat, die sinds 14 maart was gestaakt, wordt opnieuw gestart. Toerisme Vlaanderen werkt aan een oplossing voor de budgetoverschrijding van zo'n 3,5 miljoen euro.

wverhaert

Toerisme Vlaanderen wil de kosten beperken door onder meer drie van de vijftig geplande kamers te schrappen. Ook de bovenverdieping, waar vergaderzalen zouden komen, wordt niet gebouwd. Er komt een alternatief in de kelder. Verder wordt de afwerking van de jeugdherberg ’gestandaardiseerd’. Dat betekent bijvoorbeeld dat er maar één formaat ramen wordt gebruikt. Ook overweegt Toerisme Vlaanderen de buitengevel niet in blauwe hardsteen maar in hout te laten bekleden.

Overlast

“We zijn nog niet helemaal rond met de besparingsplannen, maar al ver genoeg om de werken te laten hervatten. Dat is een goede zaak, want we willen dat de jeugdherberg zo snel mogelijk klaar is. Ook voor de buurtbewoners is dat goed nieuws. Als bouwheer willen we de overlast tot een minimum beperken”, zegt Raymonda Verdyck, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen.

Budget

De bouw van de jeugdherberg startte in april van vorig jaar. Oorspronkelijk waren de werken begroot op 7,5 miljoen euro, maar nog voor de eerste steen werd gelegd was dat bedrag al opgelopen tot 9 miljoen euro. Toen ruim een maand geleden bleek dat het bedrag al was gestegen tot 11 miljoen euro, besloot Toerisme Vlaanderen de werken stil te leggen. De besparing is er nu, in overleg met architect Vincent Van Duysen, gekomen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio