Cocaïne belandde in magazijn Colruyt

Cocaïne belandde in magazijn Colruyt

Cocaïne belandde in magazijn Colruyt

Print
Arbeiders van de Colruytstapelplaats in Halle vonden in het voorjaar van 2003 twee keer kort na elkaar grote hoeveelheden cocaïne in dozen met bananen. Speurwerk leidde naar drugsdealers die samenwerkten met Antwerpse havenarbeiders en medewerkers van beveiligingsfirma’s. De bendeleden liep nu straffen op tot vijf jaar.

Kopstuk Patrick D.C. werd samen met Thomas A. en Henk J., twee agenten van bewakingsfirma’s in de Antwerpse haven, op 9 september 2003 op heterdaad betrapt. Zij probeerden 20 kg cocaïne uit een container met bananen te halen. Volgens de speurders waren zij ook nog betrokken bij twee andere drugstransporten vanuit Zuid- Amerika. Hoewel de twee dat ontkennen, verklaarde de ex-vrouw van Thomas A. dat zij weet had van één lading die bij Colruyt belandde. De bende trachtte die partij cocaïne nog tevergeefs te recupereren.

Acht beklaagden

Patrick D.C. kreeg bij verstek vijf jaar en 35.000 euro boete. Zeven medebeklaagden liepen een straf op tot vier jaar, meestal deels met uitstel. De strafrechter verklaarde drie auto’s en 141.800 euro illegale inkomsten verbeurd. Eén van die auto’s, een Opel Astra, zou Thomas A. voor zijn broer betaald hebben met drugsgeld.

.

Nu in het nieuws