Politiebonden dreigen met blokkade Antwerpse haven

Politiebonden dreigen met blokkade Antwerpse haven

Politiebonden dreigen met blokkade Antwerpse haven

Print
Antwerpen - De politievakbonden plannen acties omdat de regering weigert om meer middelen vast te leggen om de weddes en vergoedingen van het politiepersoneel te betalen. Een van de mogelijke acties is een blokkering van de Antwerpse haven.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van VSOA, ACOD, NSPV en ACV benadrukt dat het niet de bedoeling is om de bevolking te gijzelen. "We willen de regering raken waar dat het meeste pijn doet", zegt Jan Schonkeren (VSOA). Als er niet snel concrete initiatieven van de overheid komen, sluit hij grootschalige acties eind mei niet uit. De blokkering van de Antwerpse haven is een van de opties, luidt het.

Meer geld

De bonden vragen al langer om meer geld voor de federale politie en voor de 196 lokale politiezones in België. De middelen zijn volgens hen onvoldoende om het personeel dit jaar hun wedde en vergoedingen te betalen en bijgevolg de veiligheid te verzekeren, de verkeersveiligheid te bevorderen en de onveiligheid te bestrijden.

“We vragen een lineaire weddeverhoging, een verhoging van het vakantiegeld en een aangepast pensioen. Ook het acute tekort aan personeel is iets dat al lang in onze eisenbundel staat maar waar onvoldoende gevolg aan wordt gegeven”, verduidelijkt Schonkeren.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio