Wordt Gerets verkozen tot beste coach in Frankrijk?

Na de Belgen, Turken, Duitsers en Nederlanders prijzen nu ook de Fransen Erik Gerets als succescoach. Door de vakbond voor Franse profvoetballers (UNFP) is de bijna 54-jarige Limburger genomineerd als Trainer van het Jaar in de Franse eerste klasse.

jrosquin

Nochtans was Gerets niet het ganse seizoen de coach van Olympique Marseille. Toen de Zuid-Franse club na een dramatische seizoensstart op een degradatieplaats stond volgde 'De Leeuw' op 25 september 2007 Albert Emon op. Hij loodste Marseille in een mum van tijd naar hogere regionen en momenteel staat de ploeg op de derde plaats in de rangschikking. Die plaats geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Naast de oud-coach van onder meer PSV, Lierse, Club Brugge en Galatasaray zijn ook Laurent Blanc (Bordeaux), Claude Puel (Lille) en Christian Gourcuff (Lorient) genomineerd. De prijs wordt zondag 11 mei uitgereikt tijdens een gala in Parijs.

In de categorie Speler van het Jaar is Karim Benzema de huizenhoge favoriet. De aanvaller van Olympique Lyon moet het opnemen tegen Marseille-aanvaller Mamadou Niang, zijn ploeggenoot Jérémy Toulalan en Wendel van Girondins Bordeaux.

Meer sportnieuws