Ontsnapte Amerikaanse na 32 jaar terug opgepakt

Ontsnapte Amerikaanse na 32 jaar terug opgepakt

Ontsnapte Amerikaanse na 32 jaar terug opgepakt

Print
Een 53-jarige Amerikaanse vrouw is er in geslaagd om uit de gevangenis van Michigan te ontsnappen en pas 32 jaar later opnieuw ingerekend te worden. Ze had via een nieuwe identiteit een nieuw leven opgebouwd. Via een anonieme tip werd ze nabij San Diego in Californië opgepakt.

Drugsgebruik

Susan Lefevre was 19 jaar toen ze in 1974 werd gearresteerd bij een undercover drugsoperatie. Ze pleitte onder druk van haar hyperkatholieke ouders schuldig aan drugsgebruik en bendevorming en werd door de rechter veroordeeld tot een maximum gevangenisstraf van 10 tot 20 jaar cel.

"vergissing"

Ze vond haar straf zo onrechtvaardig ("Ik dacht de hele tijd dat het een vergissing was. Het moest voorwaardelijk zijn.") en besloot daarom al snel het hazenpad te kiezen. Zo sprong over een hek met prikkeldraad en liep weg.

"Hele schok"

Susan veranderde haar naam in Marie Walsh en vertelde haar geheim maar aan enkele mensen. Zelfs haar 23-jarige nieuwe man Alan Walsh en haar drie kinderen wisten al die tijd van niets. In een eerste reactie noemde Walsh zijn vrouw de meest integere en lieftallige vrouw die hij kent en noemt de ontdekking "een hele schok".

Berouwvol

Susan/Marie zal waarchijnlijk de rest van haar straf moeten uitzitten in Detroit maar hoopt dat de rechter deze keer wel berouwvol zal zijn. Ze heeft naar eigen zeggen de voorbije jaren aangetoond dat ze haar leven terug voorbeeldig heeft opgebouwd. Haar man blijft haar steunen en zegt dat "een jeugdzonde geen hele familie mag kapot maken."

.

Nu in het nieuws