Chelsea naar finale Champions League na thriller

Chelsea speelt de finale van de Champions League tegen Manchester United. Op Stamford Brigde schakelde Chelsea woensdagavond Liverpool uit na een 3-2 overwinning in een heuse thriller.

Didier Drogba opende de score voor Chelsea in de 33ste minuut. 1-0 was meteen ook de ruststand. In de tweede helft kon Liverpool wat het in de eerste helft niet kon: scoren. Op het uur maakte Fernando Torres de gelijkmaker maken voor de Reds. 1-1 dus, en dat was ook de stand na 90 minuten. De heenmatch eindigde ook al op 1-1, dus moesten verlengingen en eventueel penalty's een winnaar aanduiden.

Spanning in de verlengingen

In die verlengingen kon Chelsea snel scoren maar het doelpunt werd afgekeurd. Meteen daarna viel het doelpunt dan toch; Chelsea kreeg een strafschop, die door Frank Lampard beheerst werd binnengeschoten: 2-1. Didier Drogba dacht in de 105de minuut voor de verlossende 3-1 te zorgen op aangeven van Anelka. Dat was echter buiten Ryan Babel gerekend, die voor Liverpool binnentrapte in de 117de minuut. Spanning dus tot het einde, maar het was Chelsea dat uiteindelijk aan het langste eind trok.

Voor Liverpool eindigt de Europese campagne in mineur. De heenmatch vorige week op Anfield Road was op een drama uitgedraaid voor Liverpool; in de toegevoegde tijd kopte Riise, op een voorzet van Kalou, de 1-1 in eigen doel.

Liverpool slaagt er dus niet in voor de derde keer in vier jaar tijd door te dringen tot de finale van de Champions League. Toch is de finale volledig Engels: Chelsea neemt het op 21 mei in Moskou op tegen Manchester United, dat gisteren FC Barcelona uitschakelde.

Meer sportnieuws