Interactief informatiecentrum bij brandweer Antwerpen

Het publiek kan zondag de werf van de nieuwe brandweerkazerne aan de Noorderlaan ontdekken. Maar ook na de opening kunnen burgers er terecht, want in het indrukwekkende complex verrijst een interactief Brandweerinformatiecentrum, kortweg BIC.

Als de werken op schema blijven, nemen de pompiers op 1 januari 2009 hun intrek in de Kazerne Noord. De nieuwe kazerne is een belangrijk onderdeel binnen het reorganisatieproject van de brandweer. “Met de Noorderlaan en twee nieuwe voorposten in Berendrecht en Wilrijk streven we voor de hele stad naar een gemiddelde aanrijtijd van 8 minuten. De kazerne Dokken en de technische dienst in Borgerhout verdwijnen”, vertelt stafmedewerker Stef Breesch.

Interactief

Uniek voor België wordt het Brandweerinformatiecentrum, dat een plaats krijgt aan de kant van de Noorderlaan. “De brandweer heeft immers ook een informatieopdracht”, legt Stef Breesch uit. “Het BIC wordt een interactieve tentoonstelling. Bezoekers kunnen onder andere leren hoe ze naar de 100 moeten bellen en wat ze met een oververhitte frietketel moeten doen.”

Kazerne Noord moet een topper op Europees vlak worden, met een doorgedreven informatisering en talloze duurzame ingrepen zoals groene daken, zonnepanelen en een wateropvangsysteem.

Welkom

Op zondag 27 april kan het grote publiek meer dan 120 Vlaamse werven bezoeken tijdens de Open Wervendag. Ook de kazerne in aanbouw is te bezoeken tussen 10 en 16u.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio