Hoge bomen vangen veel schoenen

Hoge bomen vangen veel schoenen

Hoge bomen vangen veel schoenen

Print
Bomen vol met schoenen. Over heel de wereld vind je ze, ook bij ons. Een heus fenomeen dat doorgaans ontstaat wanneer iemand zijn (versleten) schoenen in een boom gooit, in de hoop dat zijn of haar wens zal uitkomen.

Wilt u af van uw versleten paar schoenen, of bent u ze gewoon beu? Dan kan u ze misschien wel in een boom hangen/gooien.

In landen als de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië en Nederland zijn deze zogenaamde schoenenbomen al uitgegroeid tot een waar fenomeen. En ze schieten nu ook in ons land stevig wortel.

In de buurt van een skatepark in Heverlee bijvoorbeeld. Mel Pirquin, 15 jaar en skater legt uit: “Ikzelf heb er al twee paar ingegooid, en voor ons skaters is de boom eigenlijk zowat een symbool geworden. Als onze schoenen versleten zijn, gaan ze letterlijk de boom in. Toevallige voorbijgangers kijken wel eens raar op als ze de schoenen zien bengelen, maar wij zijn er eigenlijk best wel trots op”.

Blote voeten

Waarom en wanneer de schoenenbomen ontstaan zijn, blijft tot op vandaag een raadsel. Vermoedelijk zijn de schoenenbomen, net zoals in Heverlee, in het skatersmilieu ontstaan bij wijze van geluksbrenger.

Vast staat dat het gebruik vooral in de VS stevig ingeburgerd is. Schoenenbomen zijn daar uitgegroeid tot toeristische attracties en worden er zelfs beschouwd als kunstwerken. Sommige bomen dragen zo maar eventjes meer dan honderd paar schoenen, vaak versierd met één of andere persoonlijke boodschap

.

Nu in het nieuws