Brugge opent eerste Frietmuseum ter wereld

Brugge opent eerste Frietmuseum ter wereld

Brugge opent eerste Frietmuseum ter wereld

Print
Onder belangstelling uit binnen- en buitenland is vrijdag in Brugge het Frietmuseum voorgesteld. Het museum opent op 1 mei voor het publiek. De bezoeker kan er de geschiedenis van de aardappel en de Belgische friet ontdekken. Bij het afsluiten van het bezoek is proeven mogelijk.

Initiatiefnemer Eddy Van Belle, die eerder al in Brugge het chocolade- en lampenmuseum oprichtte, schrok er destijds zelf van. In België noch elders in de wereld vond hij een museum over de friet. Nochtans is de friet intussen wereldwijd verspreid.

Ook aan de randaspecten van de friet, zoals de sausen en bijzondere bereidingen, wordt in het museum aandacht aan geschonken. Denk maar aan gehaktballen en stoofvlees. In enkele filmpjes wordt de bezoeker geleerd wat de optimale bakwijze is om tot de beste friet te komen.

Het Frietmuseum zal jaarlijks 2.500 euro in een fonds injecteren dat de aardappelproductie stimuleert bij kleine boeren in ontwikkelingslanden.

Het Frietmuseum langs de Vlamingstraat 33 in Brugge is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Een toegangsticket kost maximum 6 euro. Een bezoek duurt gemiddeld anderhalf uur.

Meer informatie op: frietmuseum.be

.

Nu in het nieuws