"Zeehonden worden nog steeds op gruwelijke wijze vermoord"

Zeehonden worden nog steeds op gruwelijke wijze vermoord

"Zeehonden worden nog steeds op gruwelijke wijze vermoord"

Print
Volgens de Europese dierenrechtenorganisaties, waaronder GAIA, worden zeehonden nog steeds op een gruwelijke wijze vermoord. Ze bewijzen dit met nieuwe videobeelden. Dat in tegenstelling tot de bewering van jagers die beweren dat ze nu 'humane technieken' gebruiken.
BR>

De beelden werden deze maand en einde maart gefilmd in Canada en bewijzen waarom de zeehondenjacht nooit op een humane manier zal kunnen verlopen. Eurocommissaris voor Leefmilieu Stavros Dimas kondigde eerder deze maand aan dat de Europese Commissie een verbod op de invoer van zeehondenbont zal voorstellen als een land niet kan bewijzen dat de producten op een humane manier bekomen werden. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: 'Toen Belgie als eerste EU-land op 25 januari 2007 de handel in zeehondenproducten verbood, zorgde dat voor een sneeuwbaleffect in de Europese Unie, maar eenzelfde Europees verbod bleef vooralsnog uit. We vragen Stavros Dimas met aandrang om zijn woord na te komen.

Vreselijke beelden

Canada beweert dat nieuwe regels de zeehondenjacht humaner hebben gemaakt. Op de beelden is daarvan niets te zien: de jagers slagen er niet in om de dieren snel te doden, gewonde en dode dieren belanden in het water omdat de jagers er niet op tijd bij geraken, zeehondenjagers beschieten zeehonden vanop een schip en halen pas een hele tijd later de nog levende, gewonde zeehonden op.

Europarlementsleden steunen eis voor verbod

In 2006 tekenden 425 Europarlementsleden een resolutie die de Commissie vroeg om een handelsverbod op zeehondenproducten in te stellen. Europarlementslid Dokter Caroline Lucas, vice-president van 'Intergroup Welzijn en Behoud van Dieren' van het Europees Parlement zegt: 'Parlementsleden hebben gevraagd om actie te ondernemen tegen de grootste slachting van zeezoogdieren in de wereld. We ondersteunen een verbod op zeehondenproducten ten volle om een signaal te geven aan Canada: genoeg is genoeg.'

Vanaf 15u30 vandaag zullen de beelden ook te zien zijn op www.gaia.be

.

Nu in het nieuws