Vakbonden Agfa Materials vrezen voor job met nieuwe topman

Luc Delagaye, die tot donderdag CEO was van het overgenomen koperbedrijf Cumerio, wordt topman van Agfa Materials. De vakbonden zijn niet tevreden over deze personeelswijziging aan de top en vrezen voor het voortbestaan van de divisie van Agfa-Gevaert die onder meer film en foliën maakt.

jrosquin

Delagaye treedt al op 5 mei in dienst als President van de divisie Agfa Materials van de beeldgroep uit Mortsel. Hij vervangt in die functie Albert Follens, die Vice-President van het directiecomité blijft.

De vakbonden hebben al hun ongenoegen geuit over het opzij schuiven van de tandem Albert Follens - Jozef Verdonck. Volgens Rudi Dom van de socialistische vakbond ABVV heeft het verleden al voldoende bewezen dat mensen van buitenaf aantrekken niet altijd de goede oplossing is.

Volgens Dom hadden Follens en Verdonck de intentie om als laatste filmproducent over te blijven en zo de tewerkstelling in Mortsel te vrijwaren. De vakbonden vrezen dat met het aanwerven van de 48-jarige Delagaye daar nu wel eens verandering in zou kunnen komen.