Monopoly gaat voor groene energie

Monopoly gaat voor groene energie

Monopoly gaat voor groene energie

Print
Hasbro, de fabrikant van Monopoly, vervangt de elektriciteitscentrale en de watermaatschappij in de spelletjesklassieker door zonne- en windenergie. De fabrikant wil daarmee een symbolische bijdrage leveren aan de strijd voor het klimaat.

“Voor deze eerste versie van Monopoly Worldwide hebben we alle elementen van het spel geëvalueerd om ervoor te zorgen dat het past in de huidige wereld. Dat geldt ook voor de vakjes van de nutsbedrijven”, zegt Phil Jackson, grote baas van Hasbro Games in een persbericht.

“We wilden een goedkeurend knikje geven aan alle landen wereldwijd die zich inzetten om hernieuwbare energie beschikbaar en efficiënt te maken, en daarom hebben we beslist om voortaan vakjes voor zonne- en windenergie op het bord te zetten.”

Monopoly is één van de meest populaire gezelschapsspelen ter wereld. Volgens fabrikant Hasbro hebben al 750 miljoen mensen het spel gespeeld sinds de lancering in 1935. Daarmee is Monopoly het meest gespeeld gezelschapsspel ter wereld. In België komt de nieuwe wereldeditie met de nieuwe vakjes uit in de herfst.

.

Nu in het nieuws