Rijstkoning Uncle Ben was niet zwart

Rijstkoning Uncle Ben was niet zwart

Rijstkoning Uncle Ben was niet zwart

Print
Telkens als je een pak rijst koopt, lacht het vriendelijke gezicht van Uncle Ben je toe. In de rijstindustrie is deze Afro-Amerikaanse man een icoon geworden. Maar wie is hij?
BR>

Veel merken creëren hun eigen icoon, maar de stichters van Uncle Ben’s werden geïnspireerd door een échte man. Lang geleden was Uncle Ben een rijstboer in Houston, Texas, die bekendstond als de beste rijstteler van zijn omgeving. Ook na zijn dood werd zijn naam geassocieerd met rijst van hoge kwaliteit.

Texaanse rijstboer

Vele jaren later besloot de Texaanse zakenman Gordon Harwell een niet-klevende rijstsoort op de markt te brengen die zowel voedzamer als langer houdbaar was. In 1944 ging Harwell in zee met chocolademagnaat Forrest Mars sr., met de bedoeling de rijst grootschalig te verkopen. Samen kozen ze de naam ‘Uncle Ben’s’, omdat hij garant stond voor kwaliteit. Wat opvalt is dat de foto op de verpakking niets weg heeft van een Texaanse rijstboer. Dat is simpel te verklaren: hij is het gewoon niet. Een gezamenlijke vriend Frank Brown poseerde ooit voor de foto. Hij was een maître d’hôtel, wat ook onmiddellijk de vlinderdas verklaart.

‘Uncle Ben’s’ is het eerste basisproduct ter wereld dat ooit een merknaam kreeg.

.

Nu in het nieuws