Sarkozy:"Ja, ik heb fouten gemaakt"

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft donderdagavond in een televisie-interview erkend dat hij 'fouten' heeft gemaakt in zijn debuutjaar als president. "Maar ik doe enkel maar wat goed is voor dit land", reageerde Sarkozy.

fbaeten

BR>

Sarkozy liet zich gisteren op televisie interviewen door enkele journalisten. In het 90 minuten durende gesprek maakte Sarkozy de balans op van zijn eerste jaar als president. Volgens de laatste peilingen is ondertussen 72 procent van de Fransen ontevreden over de aanpak van Sarkozy, 79 procent is van oordeel dat de toestand waarin het land verkeert niet verbeterd is.

Carla Bruni

Dat hij het voorbije jaar meer in de kijker liep met zijn nieuwe liefde Carla Bruni en zijn mondaine levensstijl dan met zijn beleid, is zijn populariteit al helemaal niet ten goede gekomen. Sarkozy vroeg ook om pas op het einde van zijn vijfjarige mandaat beoordeeld te worden en verzekerde dat hij gekozen is 'om de voor het land noodzakelijke veranderingen' door te voeren. "De internationale context is moeilijk, een bijkomende reden om een versnelling hoger te schakelen in de hervormingen", besloot Sarkozy.

Om zijn dalende populareit wat op te krikken, sloot de president zijn rede af door nog maar eens te herhalen dat hij Ingrid Betancourt, de Frans-Colombiaanse vrouw die al 6 jaar gevangen gehouden wordt door de FARC, wil en zal vrij krijgen.

Bekijk hier de video:

MEER OVER Frankrijk