Basso tekent bij Liquigas

Ivan Basso heeft een contract voor twee jaar getekend bij de Italiaanse wielerploeg Liquigas. De Italiaan zit momenteel een schorsing uit vanwege zijn betrokkenheid bij het dopingschandaal Operacion Puerta. De schorsing van Basso loopt af op 24 oktober 2008.

BR>

Basso werd op 15 juni 2007 twee jaar geschorst. Hij gaf toe de intentie te hebben gehad om doping te gebruiken. Het contract bij zijn nieuwe werkgever gaat op 1 januari 2009 in. De Italiaanse renner werd in 2005 tweede in het algemeen klassement van de Tour de France.

"Ivan Basso ondergaat met grote waardigheid de schorsing die de tuchtcommissie van de wielerbond hem op 15 juni 2007 heeft opgelegd. De sportrechtspraak heeft zijn zaak veel strenger behandeld dan andere. En hoewel hij zwaar is gestraft, is Ivan zich verantwoordelijk en kalm blijven gedragen. Hij heeft een dosis gezonde zelfkritiek aan de dag gelegd en is al die tijd serieus met de situatie omgegaan. Daarmee heeft hij het respect van het publiek verdiend”, zegt de woordvoerder van Liquigas in een persverklaring.

Meer sportnieuws