'Verspreid affiches van mijn dochters in het buitenland'

Marie-Louise Castermans (31) uit Deurne heeft al vier maanden niets meer van haar drie dochters gehoord. Godelieve (14), Gerda (9) en Truke (6) werden in januari ontvoerd door hun vader. Waarschijnlijk trekken ze in een kampeerwagen rond. De zoektocht naar het viertal schiet niet op. Marie-Louise vraagt daarom alle vakantiegangers om affiches van haar vermiste kinderen mee te nemen.

Marie-Louise is ervan overtuigd dat Cornelis Otto (39) en zijn drie dochters niet meer in ons land zijn. “Mijn gevoel zegt Frankrijk of Spanje. Die voortdurende onzekerheid is zo ondraaglijk”, vertelt ze. “Ik slaap er niet meer van. Het contact met de speurders vermindert ook van dag op dag. Wat kunnen ze mij nog zeggen?”

Marie-Louise en haar dochtertjes maken deel uit van een hecht woonwagenmilieu. Haar familie en vrienden blijven op eigen houtje affiches drukken. Via busbedrijven en transportfirma’s gaan de posters van de drie zusjes Europa rond. Maar met de komende lange weekends en de grote vakantie in het vooruitzicht vraagt Marie-Louise ook gewone burgers om hulp.

“Iedereen mag affiches ophalen. Overal waar ze iets bezoeken, tanken of eten, kunnen ze zo’n poster ophangen. We willen de affiches zelfs vertalen. Ik weet niet wat ik anders nog kan doen.”

Child Focus verzekert dat het onderzoek niet stilvalt. “Het staat hoog op de agenda van de jeugdbrigade”, zegt Dirk Depover, woordvoerder van Child Focus. “Onze ervaring leert dat het lang kan duren voor die ene cruciale, gouden tip komt."

Nu in het nieuws