Dieven gaan aan de haal met houtpaletten

Hamme - Op het terrein van beschutte werkplaats De Kemphaan in de Evangeliestraat in Hamme, werd donderdagochtend de diefstal van een aantal paletten vastgesteld. In totaal werden dertig europaletten en 2.222 palletplanken gestolen.
“Uiteindelijk zijn de feiten minder ernstig dan ze lijken”, legt gedelegeerd bestuurder Casimir De Clercq uit. “Het gaat in wezen om twee stapels die waarschijnlijk in een aanhangwagen konden worden vervoerd.”

De Clercq denkt dat het misschien niet eens om kwaad opzet gaat. “Op dat terrein werd staal bewerkt, misschien dachten de daders wel dat het houtafval was. Misschien dient het hout zelfs om te verbranden of om een duivenkot mee te bouwen.” De gedelegeerde bestuurder hoopt wel niet dat er met de diefstal een precedent is geschapen. “De ijzeren ketting rond het poortje was doorgeknipt. We hebben die ketting intussen wel vervangen door een steviger exemplaar.”

Het verbaast De Clercq niet dat niemand in de buurt de feiten heeft opgemerkt. “Het terrein ligt wel wat achteraf. Het is dus niet verwonderlijk dat niemand iets gemerkt heeft.”

LiCa

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio