Patmos serveert typisch Grieks

Met enkele honderden pitabroodjes met gyros of souvlaki beleefde de nieuwe Snack Patmos vorig weekend een onverhoopt succesvolle opening in Sint-Niklaas. Het is meteen duidelijk dat de zaak kan teren op de goede naam en faam van Theo Siokos, die in 2009 de twintigste verjaardag zal vieren van zijn Grieks restaurant Acropolis.

“Als je na vele jaren zelfstandig wil blijven, dan moet je groeien, uitbreiden, investeren en inspelen op de vragen van de klanten”, zegt Theo Siokos. “Die klanten willen steeds vaker snel, eenvoudig en toch lekker en betaalbaar eten. Daar wil ik samen met mijn broer Nikolas op inspelen. Het aanbod van de Patmos is helemaal anders dan dat van de Acropolis. Patmos wordt in de streek de eerste zaak die de echte Griekse pita gyros serveert.”

Snack Patmos is recht tegevover Restaurant Acropolis gevestigd. Beide horecazaken vormen zo een soort Griekse oase in het stadscentrum van de Wase hoofdstad. De nieuwe zaak vond een onderkomen in een voormalige slagerswinkel. “Mijn trip naar het eiland Patmos inspireerde me voor de naam en de inrichting van de zaak. Voor Grieken is dat eiland een bedevaartsoord. Dat maakte een grote indruk op mij”, aldus Siokos.

Passie

Met de kleuren, de inrichting, de muziek én de gerechten ademt Patmos de echte Griekse sfeer uit. “We willen de authentieke Griekse keuken brengen, dat is een passie die door de hele familie wordt gedeeld. Onze 70-jarige oom Nikolas kijkt erop toe dat alles helemaal volgens de Griekse traditie gebeurt. Voor de pita souvlaki gebruiken we het beste lamsvlees”, verzekert Theo.

YV

Snack Patmos, Van Durmestraat 1 in Sint-Niklaas.

Dagelijks open van 11.30 tot 14u en van 16.30 tot 23u.

03-765.11.62.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio