Inbrekers weer op pad met pneumatische schaar

Inbrekers pikten van dinsdag op woensdag 4.000 euro bij Beerschot Tennis- en

Hockeyclub in Kontich. Ze raakten binnen door een pneumatische schaar te hanteren. Net zoals bij de inbraak in golfclub Drie Eycken in Edegem eerder deze week.

“Ze zijn binnengedrongen via het venster van het secretariaat”, vertelt Philippe Verhoeven, voorzitter van de Koninklijke Beerschot Tennis- en Hockeyclub met terreinen aan de Groeningenlei in Kontich. “Ze hebben het raam verwijderd, volgens de politie met een pneumatische schaar. In het secretariaat hebben ze de hele zware kluis gevonden. Ik durf te stellen dat die toch een honderdtal kilo weegt. De safe hebben ze op de een of andere manier via het venster naar buiten getild.”

Daarna hebben de inbrekers zich met de brandkast verschanst in een hok van de hockeyclub. “In dat hokje hebben ze de safe opengeknipt. Alleen het geld hebben ze meegenomen”, stelt Verhoeven. “En dat terwijl ze in het secretariaat computers, schermen, telefoons, tennisrackets, hockeysticks, enz. hadden kunnen stelen.” Volgens de politie bestond de buit uit zo'n 4.000 euro cash.

“We weten ook dat de daders niet met een auto ons terrein zijn opgereden”, vervolgt de Beerschot-voorzitter. “Ze zijn via de buren gekomen en hebben de omheining stuk

geknipt. Zo zijn ze ook weer weggegaan.”

Natuurlijk legde de politie Hekla onmiddellijk de link met de inbraak in golfclub Drie Eycken in Edegem. Die kreeg maandag inbrekers over de vloer. De toegangsdeur en de kluis waren ook hier opengebroken met een pneumatische schaar. In Edegem werd gesteld dat de dieven vier weken eerder op verkenning waren geweest. Dat zou ook zo zijn geweest in Kontich. Daar is sprake van twee Oostblok-types die dinsdag veel interesse vertoonden voor de gebouwen.

“Wij gaan alleszins maatregelen treffen, onder meer een nieuw alarm plaatsen en een nieuwe safe verankeren in de muur. We kijken ook of we de ramen extra kunnen beveiligen, misschien met tralies”, besluit Verhoeven.

Christophe MATTHIJSSENS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio