Viertal pleegt hold-up op dagbladhandel Laagland

Merksem - Vier mannen overvielen woensdag dagbladhandel Laagland in Merksem. Uitbaatster Josée Parren (61) raakte niet gewond, maar is nog stevig onder de indruk. Toch staat ze al sinds woensdag opnieuw achter de toonbank.
Dagbladhandel Laagland aan de gelijknamige laan in Merksem kreeg woensdagmorgen overvallers over de vloer. “Het was iets na 9.30u, toen de winkelbel rinkelde”, vertelt uitbaatster Josée Parren (61). “Ik kwam vanuit de achterkamer en zag al snel dat er iets mis was. Ze waren met drie, niet-gemaskerd. Ik heb de tussendeur nog dichtgegooid, maar ze hebben het glas van de deur uitgeslagen. De ene had een revolver, al dan niet nep. Maar dat weet je niet.”

De derde overvaller was toen al aan de kassa aan het prutsen. “Maar daar kende hij blijkbaar niks van”, vervolgt Josée. “Ik heb ze toch maar geopend, beducht voor wat ze zouden doen als ik hun niets zou geven. Met het geld uit de kassa - geen enorm bedrag, want 's morgensvroeg - en een aantal loten van de Nationale Loterij die in een lade lagen, zijn ze dan gevlucht.” De uitbaatster moest ook haar portefeuille afgeven.

Vervolgens stapten de drie overvallers achter de hoek, in de Grasbloemstraat, in een kleine, rode wagen. “Ach, die buit, daar lig ik niet wakker van. Maar hoe ik me vanbinnen voel... Dat verteer je niet in een halfuur. Ik sta hier bijna twintig jaar. Dit was de eerste hold-up. Inbraken waren er wel, maar dan ben je niet persoonlijk betrokken. Toch sta ik gewoon weer achter de toonbank.”

Christophe MATTHIJSSENS

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio