Rabbi Wannes op stap

Antwerpen - Rabbi Wannes trekt op 23 mei in een stoet door een deel van de stad. De rabbi is eigenlijk de reus van het wijkcomité Klein Antwerpen en wordt geleend door de joodse Chabad-gemeenschap. Die herdenkt het overlijden van hun opperrabijn, geestelijk leider van Chabad over de hele wereld.
De stoet, met Wannes op kop, vertrekt aan het studiecentrum van Chabad aan de Brialmontlei en wandelt naar een feestzaal aan de Isabellalei, waar de eigenlijke herdenking plaatsvindt. Tijdens de stoet zullen leden van
Chabad, maar vooral ook kinderen meelopen.

“Zij hebben onze Wannes door de Lange Leemstraat zien lopen tijdens ons jongste wijkfeest”, zegt Christian Ketele van Klein Antwerpen. Blijkbaar viel reus Wannes in de smaak, want de mensen van Chabad willen hem nu lenen voor de herdenking van hun opperrabbijn.

Goede buren

“Ze gaan de reus aangepaste kledij geven. Ik denk dat het om een gebedskleed zal gaan. En met een beetje verbeelding kan Wannes best voor een opperrabijn doorgaan.”

Christian Ketele is blij met de aandacht van de joodse gemeenschap. “In onze wijk wonen vrij veel joden en we willen graag dat ook zij deel uitmaken van de wijkwerking. Dat ze onze reus hebben opgemerkt, is een goed teken. Hopelijk kunnen we de joden nu ook tijdens ons volgende wijkfeest verwelkomen.”Op de dag dat Wannes op stap gaat, ontvangt Klein Antwerpen een Maastrichts wijkcomité, waarmee ze al samenwerken. “De optocht en de rol die ons comité daarin speelt is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende gemeenschappen. Mooi om aan onze Nederlandse collega’s te tonen.” En voor wie zich afvraagt waar reus Wannes eigenlijk voor staat. Het is een kopie van de Antwerpse zanger en muzikant Wannes Van de Velde.

Patrick VAN DE PERRE

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio