Kunstroute start met film over buurvrouw

Willebroek - De culturele vereniging Ter Wijmen zet dit weekend liefst 44 amateurkunstenaars op 18 locaties te kijk. De kunstroute opent met Ilonka, een kortfilm die Florent Van Opstal maakte over zijn buurvrouw en kunstenares.
De officiële opening op zaterdag in zaal WIK gaat gepaard met de presentatie van de kortfilm Ilonka. Ilonka Janssens is een kunstenares die aan de kunstroute meedoet en door cineast Florent Van Opstal een tijdje met de camera werd gevolgd. Van Opstal is vooral bekend van zijn natuurfilms, die al vele internationale prijzen en internationale televisiezenders hebben gehaald.

“Elk jaar probeer ik een fantasiefilm te maken waarvoor ik het scenario schrijf. Met kunstenares Ilonka Janssens, trouwens een buurvrouw, had ik al een jaar geleden de afspraak gemaakt een film over haar en haar werk te maken. Het is zeker geen documentaire”, zegt Florent Van Opstal.

De film duurt een tiental minuten en is onlangs nog in de prijzen gevallen. “Op de provinciale wedstrijd Vlaams-Brabant behaalde ik de tweede plaats en kreeg ik voor deze kortfilm de prijs van de poëzie.”

Kunstenares Ilonka Janssens studeerde plastische kunsten en publiciteit & grafiek in Sint-Niklaas. Ze werkt momenteel in de grafische sector en geeft ook les. “Mijn techniek is pastel en acryl. Ik schilder naakten, portretten en naar model. Ik geef daar dan mijn eigen interpretatie en meerwaarde aan. Dit hangt af van het moment, de eigenheid van de persoon, zijn/haar interesses, horoscoop, in welk seizoen ze geboren zijn, enz.”, vertelt Ilona.

Ze geeft aan dat het na enkele babbels zeer goed klikte met Van Opstal. “Ik was me al snel niet meer bewust dat hij me filmde terwijl ik aan het werk was. Het was best een leuke ervaring”, zegt ze.
Ilonka is in het weekend in haar atelier met haar werk te bezoeken aan de Mispelweg 14. De kortfilm speelt er onafgebroken.
Jan BOEY

Zoekwedstrijd
De start van de kunstroute bevindt zich in zaal WIK Bingo, (Blaasveldstraat 29) in Tisselt. De 44 kunstenaars houden op 18 locaties open dag, van 13 tot 18u. Op de startplaats kan je de brochure met plannetje ophalen. Ook in de Hoogstraat 126 en CC De Ster (Torenstraat 6). Er is ook een zoekwedstrijd aan verbonden.
JB
03-886.37.69, 0477-73.74.34
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio