Veel oud-leerlingen geven les in Scheppersinstituut

Mechelen - Bijna dertig van de tachtig leerkrachten in het Mechelse Scheppersinstituut zaten er ooit zelf op de schoolbanken. Komende zaterdag nodigt Scheppers duizenden van zijn afgestudeerden nog eens uit om herinneringen op te halen aan hun jeugdjaren.
Het Scheppersinstituut aan de Melaan organiseert wel meer terugkomdagen voor zijn oud-leerlingen. Maar die van dit weekend is bijzonder, want de Koninklijke oud-leerlingenbond viert zijn honderdste verjaardag. “Samen met de school wil onze bond het nieuwe centennium met de nodige luister inzetten. Op de dag van de festiviteiten vindt in Scheppers ook een open dag plaats. Van 17 tot 18u blijven alle klaslokalen speciaal geopend voor oud-leerlingen”, zegt voorzitter André Van Broeckhoven.

“Zo kunnen ze nog eens terugkeren naar hun jeugd en de klas waar ze les volgden opnieuw ontdekken”, lacht secretaris Hamid Riffi. Zelf studeerde hij in 1992 af in de gereputeerde Mechelse school. Sinds een twaalftal jaar is het gemeenteraadslid in Scheppers leraar wiskunde, biologie en wetenschappelijke vakken. Zoals hij zijn er nog meer leraars en leraressen. Adjunct-directeur Jozef Vervoort (59) is een van de oudste. “De oudste is Kamiel Van Damme, een erg bekende figuur in de stad en oud-speler bij KV Mechelen”, vertelt Vervoort. De Kempenaar schreef zich bijna vijftig jaar geleden bij Scheppers in. “Ik ben afkomstig van Pulle, een deelgemeente van Zandhoven, en ik zat hier op internaat. De helft van onze school bestond trouwens uit internen”, weet de adjunct-directeur. Vandaag is er geen internaat meer. “En ook de broeders zijn verdwenen. Toen ik hier in de wetenschappelijke zat, was praktisch elke leraar broeder”, zegt Jozef Vervoort nog.

Zaterdag hoopt hij een pak oud-leerlingen te mogen verwelkomen. “Zo’n tweehonderd hebben hun komst al bevestigd. Het zal de moeite zijn. Voor de viering van de honderdste verjaardag van de oud-leerlingenbond hebben we voor een uitgebreide receptie gezorgd met hapjes en drankjes. Eigenlijk wordt het een soort walking dinner”, verklapt Hamid Riffi. Oud-leerlingen die per vergissing geen uitnodiging in de bus kregen, mogen zich zonder probleem melden. “Inschrijven kan via e-mail”, besluit Riffi.

Sven VAN HAEZENDONCK

oudleerlingen@scheppers-mechelen.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio