Europa geeft geld voor lascentrum

Het Katelijnse instituut De Nayer mag zijn plannen voor de bouw van een lascentrum op het schooldomein stilaan uit de lade halen. Nu de Europese gemeenschap ruim 1,4 miljoen subsidies voor het project uittrekt, moet het lascentrum begin 2011 operationeel kunnen zijn.

Begin dit jaar ondernamen de Mechelse afdeling van Voka-Kamer van Koophandel en de Katelijnse campus De Nayer van de Hogeschool voor wetenschap en kunst een nieuwe poging om subsidies te verkrijgen voor de bouw van een regionaal lascentrum. Met dit project willen beide partners betere opleidingsmogelijkheden bieden aan zowel leerlingen, werkzoekenden en werknemers van industriële bedrijven uit de Mechelse regio.

Het idee voor de bouw van een gloednieuw lascentrum voor dit doel rees al in 2004, maar het project greep toen naast de broodnodige subsidies. Maar deze week besliste het comité van toezicht dan om toch net geen anderhalf miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling toe te kennen voor de bouw van het lascentrum. Dit zet de deur open voor de effectieve realisatie van het centrum op een terrein van de Katelijnse campus De Nayer.

Aan het nieuwe lastechnologisch centrum zal een prijskaartje van ongeveer 2,5 miljoen euro hangen. Aangezien De Nayer al grond voor het project ter beschikking stelt, is het financiële plaatje bijna rond.

JVdPo

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio