Minister looft nieuwbouw Githo

Nijlen - Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft donderdagmiddag de symbolische eerste steen gelegd van een nieuwbouw van het Githo in Nijlen. Het bouwproject moet in de loop van volgend schooljaar al worden afgerond.
Sinds begin dit schooljaar bouwen arbeiders het nieuwe gedeelte van 2.500 vierkante meter van het Githo, dat ruimte biedt aan een tiental klaslokalen boven nieuwe werkplaatsen voor de afdelingen auto- en elektrotechnieken. Die bijkomende ruimte is geen luxe, want door het fors gestegen leerlingenaantal moet het Githo verscheidene klassen huisvesten in containers of gebouwen in de omgeving van de school aan de Gemeentestraat. “Het is de bedoeling dat de nieuwbouw in de loop van volgend schooljaar druppelsgewijs wordt ingenomen. Vanaf dan kunnen we de huur van een aantal lokalen stopzetten en mogelijk enkele containerklassen weghalen”, geeft secretaris Jan Verreet aan.

Het succes van de opleidingen is overigens ook Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) niet onopgemerkt gebleven. Samen met de Nijlense burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) en directeur Freddy De Houwer legde hij donderdag de symbolische eerste steen van de nieuwbouw. “Het oorspronkelijk diamantschooltje met 170 leerlingen is geëvolueerd naar een dynamisch instituut dat flirt met de kaap van zeshonderd leerlingen. Het Githo is meegevoerd met de stroom van de vernieuwing en dat is een goede zaak, nu er meer dan ooit behoefte is aan technisch talent. Het verheugt me trouwens ook dat deze nieuwbouw geënt is op verscheidene duurzaamheidsprincipes.”

JVdPo
www.githonijlen.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio