WillebroeK ANders houdt op te bestaan

Willebroek - ANders, die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen vijf zetels haalde en nipt de meerderheid niet kon breken, houdt op te bestaan. Nadat eerder al Myriam Van Epperzeel naar N-VA overstapte, volgt nu de rest.
De partij WillebroeK ANders is inmiddels ontbonden. Oorzaak was een intern conflict met Open Vld-aanhangers. De overstappers zijn Ronny Somers, Leo Walbers en Luc Spiessens, die Myriam van Epperzeel richting N-VA en dus de meerderheid volgen. Enkel Liesbet Van Rompaey blijft alleen achter. Zij werd gisterenavond op de hoogte gebracht. N-VA maakte het nieuws ook bekend aan kartelpartner CD&V.

Eerder deze week gaf ook Yolande Emmerechts te kennen dat ze niet langer als onafhankelijk raadslid zal zetelen, maar deel van de N-VA zal uitmaken. Zij was oorspronkelijk verkozen bij het Vlaams Belang.

Concreet betekent dit dat de CD&V/N-VA-fractie wat het deel N-VA betreft in plaats van één verkozene in de raad, namelijk schepen Eddy Bevers, er nu liefst vijf verkozenen bij krijgt. Dat betekent dat het kleine broertje hiermee CD&V, dat twee schepenen en twee raadsleden heeft, overvleugelt. Daarmee wordt ook de verhouding in de meederheidsfractie omgekeerd. Sp.a telt negen leden en de ’nieuwe’ CD&V/N-VA-fractie heeft tien zitjes. Er zijn nu enkel nog zes Vlaams Belangers, een Groen!-raadslid en Liesbet Van Rompaey die nog deel uitmaken van de oppositie.

JB
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio