WillebroeK ANders houdt op te bestaan

ANders, die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen vijf zetels haalde en nipt de meerderheid niet kon breken, houdt op te bestaan. Nadat eerder al Myriam Van Epperzeel naar N-VA overstapte, volgt nu de rest.

De partij WillebroeK ANders is inmiddels ontbonden. Oorzaak was een intern conflict met Open Vld-aanhangers. De overstappers zijn Ronny Somers, Leo Walbers en Luc Spiessens, die Myriam van Epperzeel richting N-VA en dus de meerderheid volgen. Enkel Liesbet Van Rompaey blijft alleen achter. Zij werd gisterenavond op de hoogte gebracht. N-VA maakte het nieuws ook bekend aan kartelpartner CD&V.

Eerder deze week gaf ook Yolande Emmerechts te kennen dat ze niet langer als onafhankelijk raadslid zal zetelen, maar deel van de N-VA zal uitmaken. Zij was oorspronkelijk verkozen bij het Vlaams Belang.

Concreet betekent dit dat de CD&V/N-VA-fractie wat het deel N-VA betreft in plaats van één verkozene in de raad, namelijk schepen Eddy Bevers, er nu liefst vijf verkozenen bij krijgt. Dat betekent dat het kleine broertje hiermee CD&V, dat twee schepenen en twee raadsleden heeft, overvleugelt. Daarmee wordt ook de verhouding in de meederheidsfractie omgekeerd. Sp.a telt negen leden en de ’nieuwe’ CD&V/N-VA-fractie heeft tien zitjes. Er zijn nu enkel nog zes Vlaams Belangers, een Groen!-raadslid en Liesbet Van Rompaey die nog deel uitmaken van de oppositie.

JB

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio