“Helpen als goede buren”

Mechelen - Daags na de verwoestende brand die haar woning in de Mechelse wijk Nekkerspoel trof, wachtte de familie Stevens gisteren donderdag de confrontatie met de harde realiteit. Nagenoeg het hele hebben en houden van het gezin met vier kinderen en een achterkleinkind ging in de vlammen op. Buurvrouw Maria Bertels is alvast met een hulpactie gestart.
De brand die woensdagavond kort voor 22u uitbrak in de rijwoning van Roger Stevens en zijn gezin aan de Paardenkerkhofstraat, was ongemeen hevig. Roger Stevens raakte samen met zijn 12-jarige dochter Stephanie nog via de voordeur buiten. Zijn vrouw kon zich met hun driejarig kleinkind door het raam op de eerste verdieping in veiligheid brengen, terwijl de 20-jarige vriendin van de 23-jarige zoon Glenn via de achterzijde van de woning kon ontkomen.

“Mijn 14-jarige dochter Caroline sprong net als Glenn van de tweede verdieping naar beneden. Ze raakten beiden zwaargewond. Caroline wordt in het UZA voorlopig in slaap gehouden. Ze liep verscheidene kaakbeenbreuken, een dijbeenbreuk en een elleboogbreuk op. Glenn ligt met een hoofdwonde, een gebarsten ruggewervel, een elleboogbreuk en mogelijk ook gebarsten hielen in het ziekenhuis in Mechelen”, zucht Roger Stevens. “De gezondheid van mijn kinderen is mijn belangrijkste bekommernis. Anderzijds kunnen we niet bij de pakken blijven zitten. We verblijven voorlopig met het gezin bij mijn schoonouders. Voor een definitieve oplossing rekenen we op de diensten.”

Aangezien have en goed van het gezin in de vlammenzee bleef, ging vader Roger donderdag op zoek naar mensen met het hart op de juiste plaats. “Onder meer de keuken en de badkamer zijn gelukkig onbeschadigd. Maar voor de rest zijn we haast alles kwijt. Om verder te kunnen leven, heb ik een aantal handelszaken gevraagd ons uit de nood te helpen. Via mijn werkgever Tessenderlo Chemie hoop ik ook steun te krijgen”, geeft hij aan.

Voor hulp mag de familie rekenen op buurvrouw Maria Bertens. Zij zette donderdag een inzameling op. “De Mechelse handelaars Verlinden en Lenaerts gaven belangeloos handdoeken en washandjes en schooltassen en pennenzakken voor de kinderen. Ook C&A en Etam hebben hun steun beloofd. Andere ketens overwegen mijn vraag”, zegt de hulpvaardige buur. “Ik handel gewoon als een goede buur. Dit is het minste wat ik kan doen om hen te helpen.”

In de loop van donderdag werd duidelijk dat de brand is ontstaan na kortsluiting aan een elektrisch toestel in een van de slaapkamers. Mogelijk is dat toestel geëxplodeerd. De schade aan de aanpalende woning van de 72-jarige Jacqueline Janssens bleef, tegen de eerdere vrees in, gelukkig beperkt tot het dak. De andere aanpalende woning leed slechts lichte waterschade aan de achterzijde.

Jan VAN DE POEL
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio