’t Verschil verschilt met vroeger

Herenthout - ’t Verschil is gemaakt. Na een sabbatperiode heropent het jeugdhuis dit weekend de deuren.

Vroeger moesten het een winter zonder jeugdhonk stellen. In september deed ’t Verschil tijdelijk het licht uit. “Het was hoogtijd om een adempauze in te lassen. We hielden geen winterslaap, maar werkten keihard. De bestuursploeg staat sterker dan ooit te voren. In onze raad van bestuur zetelen ook oudere jongeren. Vroegere jeugdhuismedewerkers met ervaring dus”, expliceert Koen Van Laer.

Bliksem
’t Verschil onderging niet alleen organisatorische vernieuwingen. De jeugdclub kreeg een grondige renovatie. “Zo wat alles is vernieuwd. Na vijftien jaar mocht dat wel eens. Zelfs bier tappen we nu uit een ander vaatje. We voerden een heleboel karweien zelf uit. Woensdagmiddag sloeg de bliksem hier in. De vonken sprongen uit de nieuwe elektriciteitskast. Gelukkig was er nauwelijks schade. We zaten even met de daver op het lijf”, getuigt Nick Drijbooms.

Een bizarre muurschildering trekt de aandacht. Op de afbeelding prijken jongeren met dierenhoofden. “Twee kunststudenten leefden zich volledig uit op de muur. We kozen resoluut voor een retrostijl. Daardoor refereren we niet aan een specifieke sub­cultuur. ’t Verschil is nu een plek met persoonlijkheid. Dieren spelen een belangrijke rol in het interieur”, vertelt Vicky Van Gehuchten. “Dat begon met een lamp in konijnenvorm. We kochten het ding in een kringloopwinkel. Gaandeweg verzamelden we meer dierenbeeldjes. Vandaar dat een konijntje nu onze mascotte is. Via een internetpoll op onze nieuwe webstek zoeken we een naam voor het lieve diertje.”

Vrijdagavond vliegt ’t Verschil erin met een Tijdloze Honderd. Zaterdagnamiddag loopt er een overzichtstentoonstelling.

’s Avonds tekenen dj’s Lovesick, El Loco en Tixi Mixi voor de eerste fuif in de nieuwe club.

Stefan LAENEN

www.jhtverschil.tk

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio