Econoom leidt administratie

Stef Vanherck is de nieuwe gemeentesecretaris van Oud-Turnhout. Al bijna een jaar is hij waarnemend secretaris en vervangt hij zijn voorganger Eddie Van Dooren. Donderdagavond legde hij officieel de eed af tijdens de gemeenteraad.

De nieuwe secretaris Stef Vanherck studeerde af als

licentiaat economische wetenschappen in Leuven. Hij begon zijn carrière bij het Centrum voor Middenstandsopleiding, het huidige Syntra. Later maakte hij de overstap naar het ministerie van Financiën. Veertien jaar geleden verhuisde Vanherck van Turnhout naar Oud-Turnhout, waar hij bureelhoofd van het gemeentelijke secretariaat werd.

”Ik werkte nauw samen met

Eddie Van Dooren, mijn voorganger”, legt Stef Vanherck uit. ”Daardoor heb ik een goed beeld van de taken van een secretaris. Ik heb hier niet bewust naartoe gewerkt, maar het bleek een logische stap in mijn carrière.”

Vrije tijd

Als waarnemend secretaris heeft Vanherck al kunnen wennen aan zijn nieuwe functie. ”Het bevalt me wel”, zegt hij. ”Het voorbije jaar was een overgangsperiode. Grote realisaties zijn er nog niet geweest. Maar ik wil geen trendbreuk met het verleden. De dienstverlening in het gemeentehuis is kwalitatief hoog. Dat wil ik zo houden.”

Als hoofd van het personeel vindt de nieuwe secretaris het belangrijk dat zijn werknemers een gezonde combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid bezitten. ”Onze personeelsleden hebben heel wat knowhow. Zolang alles correct verloopt, kunnen zij hun taken op hun manier uitvoeren. Ik ben niet iemand die alles tot in de puntjes wil regelen”, aldus Stef Vanherck.

Kathleen VAN BEURDEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio