Gedupeerden willen beroepsverbod

Acht gedupeerden van boekhouder Marc V. uit Geel vragen dat de man een beroepsverbod krijgt opgelegd. Het Instituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten is op vraag van de gedupeerden een tuchtprocedure gestart. Op 22 juli volgt de uitspraak.

Boekhouder Marc V. misbruikte in 2004 het vertrouwen van vrienden, klanten en zelfs familie. Hij richtte een fictieve bank op en beloofde aan beleggers hoge intresten. De beleggingen, alles samen bijna 600.000 euro, gingen in rook op. In 2006 moest de man zich verantwoorden voor de rechtbank.

Hij kreeg drie jaar cel waarvan één jaar effectief. Uiteindelijk zat hij slechts tien dagen in voorhechtenis en liep hij de rest van het jaar rond met een enkelband. Tijdens de zitting had hij beloofd om de gedupeerden te vergoeden.

“Hij is daarmee begonnen, maar onmiddellijk weer gestopt na de uitspraak”, klaagt één van de gedupeerden aan. “Hij heeft totaal geen schuldbesef en lacht ons uit. We vrezen dat hij opnieuw slachtoffers gaat maken.”

Om die reden namen acht gedupeerden, waaronder de kanarieclub van Geel, een advocaat onder de arm en eisen ze een beroepsverbod. “De beroepsvereniging startte een tuchtprocedure”, legt advocate Anneleen Wynants uit. “Het tuchtcomité tilde vooral zwaar aan het gegeven dat hij zijn slachtoffers niet wil terugbetalen”, zegt Wynants.

Gerenommeerd

“De voorzitter van het comité ergerde zich ook herhaaldelijk aan de verklaringen van Marc V. Hij vond dat hij een slachtoffer was en nam het de gedupeerden kwalijk dat ze probeerden hun centen terug te krijgen. Hij noemde zich ook een gerenommeerd boekhouder.”

Het tuchtcomité behandelt de zaak opnieuw op 3 juli en de uitspraak volgt op 22 juli.

Alex KESTENS

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio