Brand vernielt rijwoning

Beerse - Een uitslaande brand heeft donderdagavond een leegstaande rijwoning in de Schoolstraat in Beerse vernield. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het aanpalend huis. Buurtbewoners vermoedden dat jongeren het vuur hebben veroorzaakt.
De Schoolstraat in het centrum van Beerse werd gisterenavond opgeschrikt door een brand in een woning. Het dak van de rijwoning stond volledig in lichterlaaie. De brandweer van Beerse rukte om 21.10u uit met een viertal wagens.

”We kregen een oproep voor een uitslaande woningbrand”, zei brandweercommandant Roel Pluym. ”De hele dakverdieping is afgebrand. Het vuur is vermoedelijk ontstaan aan de trap die leidt naar de zolderverdieping. We hebben er in eerste instantie voor gezorgd dat de vlammen zich niet zouden verspreiden naar het aanpalend huis. Daar zijn we in gelukt. Alleen de zolder van dat huis liep een beetje schade op.”
De bewoners van het aanpalend huis, een ouder koppel, konden in hun woning blijven. Naast de afgebrande zolder en schade op de verdieping liep het leegstaande pand veel water- en rookschade op.

Kijklustigen

De brand lokte donderdagavond tientallen kijklustigen. Buurtbewoner Frans Tichem (44) verwittigde de brandweer. ”Ik was naar de voetbalmatch op televisie aan het kijken. Mijn dochters Melissa en Nicky roken iets verdacht”, vertelt Frans Tichem. ”Ik ben naar buiten gelopen en zag het huis in brand staan. De brandweer was hier heel snel en verdient een pluim.”

Omdat het pand al een tweetal jaar onbewoond is, zoeken jongeren af en toe hun toevlucht in de woning. De buren vermoedden dat jongeren het vuur hebben veroorzaakt.

”Enkele andere buren hadden drie jongens zien weglopen”, meent Frans Tichem. ”Regelmatig zit er jong volk in het huis. Ik ga af en toe de openstaande deur dichtdoen.”

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Bart VAN DEN LANGENBERGH
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio