Stiekem gemaakte  foto’s van overleden jongen op internet

Stiekem gemaakte foto’s van overleden jongen op internet

Stiekem gemaakte foto’s van overleden jongen op internet

Print
Turnhout - De foto’s van een 14-jarige jongen die zaterdag met zijn fiets verongelukte, stonden maandag plots op het internet. Enkele jongeren die zijn lichaam in het ziekenhuis gingen groeten, hadden ze met hun gsm genomen.

De familie en de vrienden van het slachtoffer reageren verbolgen. De veertienjarige Paul Vanhoof uit Turnhout kwam afgelopen zaterdag in Arendonk tijdens een fietstocht met enkele vrienden ongelukkig ten val. Hij viel onder de aanhangwagen van een tractor en overleed ter plaatse.

Alsof dat niet erg genoeg was voor zijn familie en vrienden, verschenen er maandag op het internet foto’s van het slachtoffer op zijn sterfbed. Ze werden genomen door enkele jongeren die hem in het ziekenhuis een laatste groet kwamen brengen.

Op de foto’s is ook te zien hoe andere jongeren met hun gsm foto’s nemen van de overledene. De familie en vrienden van Paul Vanhoof reageren geschokt. “Dat sommige mensen zoiets durven is schandalig“, zegt vader Louis Vanhoof. De familie diende gisteravond een klacht in bij de politie van Turnhout.

“Iedereen kan mijn broer daar nu zien liggen op zijn sterfbed, zelfs mensen van ver buiten België. Op de foto is zelfs te zien hoe enkele andere bezoekers met hun gsm ook foto’s staan te trekken van Paul. Dat is een regelrechte schande. We hebben wel een idee van wie dit gedaan heeft, maar zelf kunnen we daar weinig aan veranderen,” zegt zijn broer Rik. De familie besloot wel om geen bezoekers meer toe te laten in het ziekenhuis.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio