Camille Paulus neemt na 15 jaar afscheid als gouverneur

Camille Paulus neemt na 15 jaar afscheid als gouverneur

Camille Paulus neemt na 15 jaar afscheid als gouverneur

Print
Antwerpen - “Met hart en ziel. 15 passionante jaren als gouverneur”, luidde de titel van de afscheidstoespraak van gouverneur Camille Paulus, die eind deze maand met pensioen gaat. In zijn speech voor de provincieraad verdedigde hij de provincie en overliep hij persoonlijke hoogte- en dieptepunten.

Provincie is nodig

Binnenkort wordt Paulus opgevolgd door Cathy Berx. In zijn afscheidsrede liet hij verstaan dat zij zeker geen onbelangrijke taak in de schoot krijgt geworpen. Paulus meent dat het niveau van de provincie nodig zal blijven voor díe taken die de gemeentelijke mogelijkheden overschrijden en die wegens hun bovenlokale specificiteit beter niet in Brussel worden behartigd.

Ronde van Frankrijk

In zijn afscheidsrede haalde hij ook zijn mooiste herinneringen en zijn grootste ontgoochelingen tijdens zijn gouverneurschap aan. De doortocht van de Ronde van Frankrijk in zijn stad noemt hij als één van zijn topdagen. Ook is hij er trots op dat er onder zijn beleid eindelijk een doorbraak kwam rond de Oosterweelverbinding.

Voetbalstadion

Dat er na jaren van gebakkelei nog altijd geen groot Antwerps voetbalstadion staat te pronken is dan weer een van zijn grootste frustraties. "De hoofdplaats van onze provincie verdient een dergelijke topinfrastructuur.”

Opvolgster

Tenslotte gaf hij nog de volgende raad mee aan zijn opvolgster Cathy Berx: "Hou van deze regio en geloof in de mensen die dag in dag uit het beste van zichzelf geven om ten dienste te staan van onze inwoners. Dan zal er in de toekomst nog heel wat kunnen worden verwezenlijkt.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio