Kompany wordt door Hamburg op verplichte vakantie gestuurd

Het gaat van kwaad naar erger met Vincent Kompany bij Hamburg. Nadat hij drie weken geleden binnen de zeven minuten twee gele kaarten pakte, werd hij gisteren naar huis gestuurd om een week ‘mentale rust’ te nemen.

fbaeten

BR>

“In zijn belang én dat van de club”,zo klinkt het. “Hij is mentaal afwezig.” De maatregel kwam er na een alweer slappe partij van Kompany. Onze international lag direct aan de basis van het enige en winnende doelpunt van MSV Duisburg, de hekkensluiter in de Bundesliga.

De hele ploeg presteerde ondermaats tegen Duisburg, maar Kompany liet een zeer apathische indruk. Gisteren, na de uitlooptraining, werd hij dan naar huis gestuurd. HSV rekent niet op hem voor de midweekspeeldag van dinsdag. “Hij reist niet mee naar Berlijn”, zegt assistent-trainer Markus Schupp. “Het is beter voor hem en voor het team.

Overlijden

Volgens ons is hij mentaal niet bij de les. Er kunnen veel redenen voor zijn. We weten immers wat er in het verleden is gebeurd. We willen hem helpen.” Daarmee verwijst Schupp naar het overlijden van Kompany’s moeder. Het lijkt er sterk op dat de jonge verdediger dat verlies nog steeds niet heeft verwerkt.

Knop omdraaien

Kompany zelf reageerde niet publiekelijk op zijn verplichte rustpauze, maar leek de beslissing niet te kunnen begrijpen. “Hoe hij reageerde?” Schupp wikt zijn woorden. “Een speler ziet zo’n zaken vaak anders dan de trainersstaf. Maar wij geloven dat het zo beter is. Zaterdag was duidelijk te zien hoe hij soms meters te laat kwam. Hij moet nu een week ‘abschalten’, de knop uitschakelen. Over een week verwachten we hem fris en gemotiveerd terug.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio