Zwendelaars bouwen kippenstal om tot Porsche-garage

Twee Maaslanders zitten in Frankrijk in de cel op verdenking van grootschalige zwendel in gestolen Porsches. Dat maakte de politie van Tongeren vandaag bekend.

pirombouts

Aan de Frans-Zwitserse grens werd onlangs een Limburgs duo onderschept met hun takelwagen, waarop een gestolen Porsche stond. Het Zwitserse Genève wordt sinds kort geplaagd met een autodiefstallenplaag. Vooral Porsches zijn het doelwit.

De speurders van de afdeling eigendomscriminaliteit in Tongeren startten daarop een onderzoek en gingen een kijkje nemen aan de woning van de eigenaar van de takelwagen. Ze stelden met verbazing vast dat een afgedankte kippenstal dienst deed als goed uitgeruste Porsche-garage.

In de garage stonden vijftien Porsches, die deels ontmanteld waren. Verder troffen de speurders een gigantische hoeveelheid Porsche-onderdelen aan. Op andere adressen hadden de twee nog meer voertuigen ondergebracht. De speurders hebben momenteel 22 concrete diefstallen in kaart gebracht. De daders waren niet alleen in Genève, maar ook in Nederland en Duitsland actief.

De twee Maaslanders zitten in Frankrijk in de cel in afwachting van hun uitlevering aan Zwitserland. De Tongerse onderzoeksrechter zet het onderzoek voort, verdere aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Nu in het nieuws