Fourniret haalt uit naar advocaat van verdediging

Fourniret haalt uit naar advocaat van verdediging

Fourniret haalt uit naar advocaat van verdediging

Print
Michel Fourniret is vandaag uitgevlogen tegen een advocaat van de burgerlijke partijen. Fourniret, die normaliter zwijgt omdat de zittingen niet achter gesloten deuren plaatsvinden, antwoordde heftig toen meester Didier Seban, een advocaat van de burgerlijke partijen, hem probeerde te ondervragen.

"Ik ben aan het schrijven", fulmineerde Fourniret. Hij riep vanuit zijn glazen kooi ook dat de advocaat onzin had uitgekraamd over één van de slachtoffers: "Ik ben boos, omdat ik u onzin heb horen uitkramen", klonk het.

Fourniret, die terechtstaat voor het assisenhof van de Franse Ardennen voor zeven doodslagen met (poging tot) verkrachting, heeft vandaag ook spontaan het woord genomen om zijn echtgenote te verdedigen.

"Ik denk dat Monique Olivier niet liegt wanneer ze zich bij dat standpunt houdt", verklaarde Fourniret, die verwees naar de verklaringen van zijn vrouw aan het hof.

Sinds het begin van het onderzoek maandag van de ontvoering van, de verkrachting van en de doodslag op Fabienne Leroy, een 20-jarige studente, blijft Olivier volhouden dat ze het slachtoffer geen injectie gaf.

"Ze was fysiek aanwezig, maar geestelijk afwezig. Haar geest bevond zich tienduizend kilometer daarvandaan. Ze gaf geen inspuiting", vervolgde Fourniret, die het woord gevraagd had om te antwoorden op een vraag die aan Olivier gesteld werd over haar betrokkenheid.

.

Nu in het nieuws