Leterme: "Sp.a zou beter in eigen boezem kijken"

Leterme: Sp.a zou beter in eigen boezem kijken

Leterme: "Sp.a zou beter in eigen boezem kijken"

Print
Inzake de begroting zou de sp.a er goed aan doen in eigen boezem te kijken. Dat zei premier Yves Leterme (CD&V) in een reactie op de socialistische vraag naar een onmiddellijke begrotingscontrole.

Leterme vindt dat sp.a zich beter gedeisd zou houden als het gaat om het opstellen van sluitende begrotingen. Vooral ex-minister van Begroting Freya Van den Bossche krijgt ervan langs. "We moeten voor een stuk puin ruimen", verwijst Leterme naar het beleid van de vorige begrotingsminister.

Sp.a-fractieleider Peter Vanvelthoven zei eerder vandaag in de Kamer dat deze regering "gebouwd op drijfzand" en eiste onmiddellijke begrotingscontrole. Minister van Begroting Melchior Wathelet reageerde door te zeggen dat die er pas deze zomer komt. "Eerst moeten de cijfers van de nationale en internationale instellingen nog binnenlopen", aldus Wathelet.

Leterme (CD&V) geeft wel toe dat de lage economische groei een invloed heeft op de inkomsten. "Daarom is er in juli een budgetscontrole voorzien en kunnen er dan desnoods correcties aangebracht worden", aldus Leterme.

.

Nu in het nieuws