Benallal riskeert zes jaar cel in Nederland

Het Openbaar Ministerie (OM) van Nederland heeft dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam zes jaar gevangenisstraf geëist tegen ontsnappingskoning Nordin Benallal voor een gewapende overval op een motorzaak in Den Haag. Tegen handlanger Yasin M. eiste het OM 4,5 jaar celstraf. De twee staan terecht wegens diefstal met geweld van een motor en wapenbezit.

fbaeten

BR>

Justitie verdenkt Benallal van een gewapende overval van de motorwinkel op 30 oktober, nadat hij drie dagen daarvoor op spectaculaire wijze uit de gevangenis in Itter was ontsnapt.

39 jaar brommen Nederland levert Benallal na berechting uit aan België. De extra beveiligde rechtbank in Rotterdam werd dinsdag zwaar bewaakt door politiemensen met automatische geweren, gezien de reputatie van de Belg. Belgie wil hem berechten voor zijn uitbraak, bovendien moet hij nog 27 jaar uitzitten voor eerdere veroordelingen. In totaal is de Belgische Marrokaan tot nu toe veroordeeld tot 39 jaar wegens overvallen, poging tot doodslag en vrijheidsberoving. De rechtbank velt op 22 april een vonnis.

Nu in het nieuws