Vlaamse muziekclubs organiseren klimaatconcerten

Een aantal muziekclubs uit het Clubcircuit organiseren op 19 en 20 april Art For Earth klimaatconcerten in het kader van de Dag van de Aarde, een initiatief van de Bond Beter Leefmilieu.

pirombouts

Met de Art For Earth concerten willen de muziekclubs de aandacht vestigen op oplossingen voor de klimaatcrisis. Op de affiche prijken groepen als Joshua, Gert Bettens, The Violent Husbands, Jerboa en Skyblasters.

Samen met People for Earth organiseren N9, Petrol en Democrazy op zaterdag 19 april de 'Nacht van de Aarde'. Ook op 20 april staan er Art For Earth-concerten gepland in het kader van de ‘Dag van de Aarde’. Daarvoor kun je onder meer terecht in Heusden-Zolder, maar ook in de 4AD in Diksmuide.

People for Earth is een initiatief van o.a. Tom Kestens, frontman van Lalalover. Met de Art for Earth-concerten wil hij de planeet doen rocken en de aandacht vestigen op oplossingen voor de klimaatcrisis.

Voor de organisatie van de Art For Earth concerten slaat People for Earth de handen in elkaar met de muziekclubs van het Clubcircuit. Een aantal clubs programmeren bijzondere concerten op 19 en 20 april.

Agenda:

19 april: Petrol (Antwerpen): Gorki, Lowenstein, Muziektheater Dansen Drinken Betalen N9 (Eeklo): Venus In Flames, Joshua Democrazy @ Charlatan (Gent): Kawada, Skyblasters ft. Lalalover en Jim Cole

20 april: 4AD (Diksmuide): matineeconcert met The Trashmen, The Neandertals, Hipbone Slim & The Kneetremblers De Kreun @ Grote Markt (Kortrijk): Jerboa, Gèsman, De Predikanten Bourgoyen (Gent): The Violent Husbands unplugged Heusden-Zolder (20 april): Gert Bettens unplugged

Meer informatie over het initiatief vind je op deze site

Nu in het nieuws