Tweede elftal van Oxford Hemiksem als leider naar de laatste speeldag

Print
Hemiksem - Het slechte weer van de afgelopen weken en de bijhorende afgelasting zorgt voor een vreemd seizoenseinde. Oxford Hemiksem kreeg zo op de voorlaatste speeldag Sparta Linkeroever, de nummer 2 in de stand, voorgeschoteld. Deze wedstrijd zou beslissen wie er in pole position aan de slotspeeldag begon.

Vóór de wedstrijd had Oxford Hemiksem slechts 1 schamel puntje voorsprong meer in de stand. Het sportcomité had Sparta namelijk 2 punten extra toegekend omdat Antverpia niet speelgerechtigde spelers opstelde tijdens hun onderlinge confrontatie.

Een wedstrijd tussen 2 nerveuze ploegen, dat beloofde niet veel goeds. En dat was het ook niet. Bitsig en veel middenveldspel aan het begin van de wedstrijd, de scheidsrechter van dienst had het niet onder de markt. De spelverdeler van Sparta ging wel zeer driest te werk maar ontsnapte toch aan zijn verdiende 2de gele kaart. Bij de rust werd hij dan ook vervangen door zijn coach, die een man minder situatie wou vermijden.

Sparta was wel vroeg op voorsprong gekomen. Een vrije trap werd van op rechts scherp voor doel gebracht en vloog via een knie voorbij doelman Kurt Maes, die aan de grond genageld stond. De reactie bleef echter niet uit en Oxford Hemiksem begon te dreigen, Bilal Chaboun kon enkele malen gevaarlijk doorzetten. Toch was het ook hier een stilstaande fase. Van op rechts werd de bal door Yannick Provost tot aan de 2de paal getrapt waar Bilal Chaboun volledig ongedekt de gelijkmaker kon binnen koppen.

De tweede helft had nog minder om het lijf. Er was nog wel dreiging via enkele snelle uitbraken voor Oxford Hemiksem maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Aan de overkant moest doelman Maes in de slotfase nog alles uit de kast halen om een fraai afstandschot net onder de lat weg te tikken. Een gelijkspel dus en daar was vooral Oxford Hemiksem mee gediend.

Oxford Hemiksem start de laatste speeldag nu met 2 punten voorsprong op achtervolger Sparta, dat thuis Lint ontvangt, de nummer 4 in de stand. Zelf moet het aan de bak tegen de laatste Antverpia, die echter ook al een gelijkspel tegen Sparta konden behalen. Het verhaal van de beer en zijn vel houden ze aan de Schelleakker dus best in het achterhoofd als ze zaterdag aan de wedstrijd beginnen. Daags nadien start ook de eindronde waar het eerste elftal thuis KFC ZAMMEL (deelgemeente van Geel) partij zal geven. Ik zou zeggen alle supporters op post om Oxford Hemiksem naar de titel en eindronde succes te schreeuwen.

Auteur: Dave Carpels

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio