Invallers nekken Turnhout

Print
Brecht - Sint-Lenaarts won gisterenavond de oefenmatch tegen Turnhout met 3-2. De twee ploegen maakten er een aangename wedstrijd van. Het moet wel gezegd dat derdeklasser Turnhout met een veredeld B-team aantrad.

Na een studieronde van 20 minuten stak Sint-Lenaarts een eerste keer de neus aan het venster via een schot van Kortland. De gasten herstelden het evenwicht. Maar het was toch Sint-Lenaarts dat op voorsprong kwam. Hans Bevers werkte beheerst af na een mooie aanval. Turnhout probeerde nog voor de rust gelijk te maken. Maar het kwam ofwel een sterke Van Bael tegen of ze misten het nodige geluk. En zo ging Turnhout de rust in met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg, maar Kortland kopte naast. Op het uur volgde dan opnieuw een aanval van Turnhout. Een mooie diepe bal die koelbloedig afgewerkt werd door Persoons. De bordjes hingen opnieuw in evenwicht. Vijf minuten later stond Sint-Lenaarts alweer op voorsprong. De ingevallen Dufraing kopte de bal vrij binnen aan de tweede paal. Sint-Lenaarts nam vanaf dan de touwtjes in handen en vergrootte zijn voorsprong. Veldeman, eveneens ingevallen, maakt er met een vrije trap 3-1 van. De Turnhoutse keeper ging niet vrijuit. Nog geen drie minuten later kopte Van Rooy ongedekt de aansluitingstreffer in doel. Maar verder kwam Turnhout niet meer. Zo eindigde de leuke oefenpot op een 3-2 overwinning voor de Eesterploeg.

Opstellingen: Sint-Lenaarts: Van Bael (83' Vanhout), Meyvis, Gül, Adam (46'Dufraing), Berghmans, Jaspers (46' Van Hasselt), Kortland, Bevers, Vissers, Jansen, Severeyns (46'Veldeman)

Turnhout: Claessen, Proost, Kuipers (80'De Busser), Cornelis (74'Janssens T.), Van Rooy, Deschutter, Van den Brandt, Janssens K. (53' Jacobs), Cicilia (46' Van Vlasselaer), Persoons (59' Driesen), Ven

Gele kaarten: Janssens K.,Van Hasselt, Kortland, Gül

Auteur: Kristof Gabriels

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio