Kammenstraat vol met kunst

Print
Antwerpen - Vrijdagmiddag 3 april om 14.00 veranderde de rustige Kammenstraat in een straat vol met enthousiaste kunstenaars. In alle provincies van Vlaanderen vonden er een tijdje terug de voorrondes van Kunstbende plaats. Alle winnaars van alle categorieën (dans, performance, muziek, video, text, text on stage, fotografie en ontwerpen) lieten deze dag zien hoeveel talent ze hadden.

Elke kunstbende winnaar kon een hele week werken aan een kunstwerk. Kunst is een breed onderwerp waar je echt alle richtingen mee uit kan gaan. Kunstbende is een wedstrijd waar iedereen die tussen 13 en 19 jaar is aan mee kan doen. Je schrijft je in voor maximum 3 categorieën. Het draait niet echt om professionaliteit, maar eerder om lef en originaliteit.

De winnaars van video werkte bijvoorbeeld aan een leuke kortfilm die iedereen in een kledingwinkel in de Kammenstraat kon gaan bewonderen. De winnaars van muziek werkte samen om die dag als straatmuzikant door de Kammenstraat te gaan. Gekke Disney-figuren liepen rond om de mensen te amuseren. Dit waren dan de winnaars van perfomance. Ook diegene die meededen met text of text on stage haalden al hun originaliteit naar boven. Zo kon je bijvoorbeeld je toekomst laten voorspellen en een koekje ontvangen. Er was een rijdende apotheek die een kwaaltje had voor al je problemen. Liefdesproblemen, werkproblemen,etc…

Iedereen die er zin in had kon een bezoekje aan de Kammenstraat brengen en genieten van al deze originaliteit. Voor de bende van de Kammenstraat zelf schijnt het een geweldige ervaring te zijn. Op zo'n vrijdag zie je uiteraard enkel het resultaat. Maar de manier waarop ze dit resultaat hebben bereikt is een leerzame, maar ook een fantastische ervaring voor elke kunstenaar of kunstenaar in wording.

AUTEUR: Deborah Dirven

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio