Bestuur Genk buigt zich over kandidatuur Van Geneugden

De raad van beheer van Racing Genk kwam gisteren in een extra zitting bij mekaar. Eén van de belangrijkste agendapunten, zoniet het belangrijkste was de kandidatuur van Ronny Van Geneugden om voor langere tijd hoofdtrainer te worden.

De kersverse interimcoach had in de voorbije dagen een aantal gesprekken met mensen van de clubleiding. Gisteren werd de raad van bestuur, waarvan Jos Vaessen voorzitter is, ingelicht over de inhoud van die gesprekken. In de loop van de avond zou dan een beslissing worden genomen: óf de besprekingen met Van Geneugden voortzetten óf die piste definitief afsluiten en een blik andere kandidaten opentrekken.

Bij het ter perse gaan van deze krant was er nog geen witte rook. Maar het zou ons erg verbazen indien in de komende dagen en weken niet voluit de kaart Van Geneugden zal worden gespeeld. De Genkenaar kent de club als zijn broekzak, weet wat er bij de jeugd zit aan te komen en zijn aanpak wordt door de A-kern gesmaakt. Daardoor heeft hij meer troeven dan andere trainers. Vervelende bijkomstigheid is dat de club Van Geneugden definitief aan zich wil binden. Wat moeilijk te vereenzelvigen is met de job van hoofdtrainer. Maar als hij zijn ambitie niet in de Cristal Arena kan waarmaken, zal het allicht nu al tot een scheiding komen.

RCo

Meer voetbalnieuws