Natuur en erfgoed in het Steengelaag

Op zondag 13 april is het Erfgoeddag. Met het natuurgebied Steengelaag heeft Stekene een mooi stuk erfgoed. We willen iedereen laten kennismaken met dit prachtige natuurgebied. Maar niet alleen met de natuur, ook met de historiek van dit gebied.

tpirlot

Het Steengelaag is rijk aan plassen en poelen. In deze poelen zit heel wat waterleven. De dagelijkse wandelaar gaat er achteloos aan voorbij. We bieden je de kans om te kijken naar dit leven onder water: larven van libellen of eendagsvliegen, waterwantsen en waterkevers, en nog zoveel meer. Dit alles zal je 'live' kunnen bewonderen. Een openbaring, zeker voor de jonge natuurliefhebbers. In het Oud Station van Stekene kan je de tentoonstelling 'Uit Stekense klei' bezoeken. Een tentoonstelling over tichelbakkers, tichelaars, pannenbakkers, steenbakkers, gelaagwerkers en konsoorten. Hiervoor werken we samen met de heemkundige kring d' Euzie.

'Natuur voor iedereen' is het motto van Natuurpunt Waasland-Noord. Onder begeleiding van natuurgidsen gaan we op stap door het Steengelaag, op zoek naar de eerste lentevogels. Trek je er liever alleen op uit, dan kan dit ook, mét een mooie wandelfolder. Langs het hernieuwde wandelpad kan je terecht bij enkele infostandjes voor meer uitleg over de ontluikende natuur en het beheer. Voor onze jeugdige deelnemers is er een kinderzoektocht ism JNM.

We maken er een feest van voor het hele gezin. Iedereen is van harte welkom!

Programma

doorlopend tussen 13u30 en 18u: " Begeleide wandelingen met natuurpuntgidsen " Tentoonstelling 'Uit Stekense klei' " Infostanden van Natuurpunt, JNM en Oxfam " Wateronderzoek " Kinderzoektocht

Locatie

Het Oud Station van Stekene, Stadionstraat 113 te 9190 Stekene. Je vindt er heel wat animatie en informatie. Het Steengelaag ligt op 100 meter hier vandaan. Je kan er ook genieten van een drankje en wat verpozing. De deelname is gratis.

Info

Marc Bogaerts, 03-779 89 31

Hugo De Beuckeleer, 0478-50 96 35

<> Meer info: www.panneweel.be

Auteur: Bert Raets

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio